torsdag 30 juni 2011

Skapa


Jag blev så glad när Mia stickar berättade att det nu finns en garnaffär i Burträsk (mamma hade glömt att upplysa mig om denna viktiga tilldragelse)! Förr fanns det en handarbetsaffär men det är några år sen den försvann (iallafall innan min stick-karriär satte fart). Så idag titttade jag in där, på Skapa, och köpte lite strumpgarn. Inte för att jag behövde garn, mer för att stötta detta lokala initiativ! Jag gillar skyltningen utanför....

söndag 26 juni 2011

Haruni II

Ok, nu går det lite trögare med Haruni. Ganska mycket trögare faktiskt. Jag jobbar på med chart B och får tänka väääldigt mycket. Tur att jag har semester så att hjärnan är fräsch! Lite knepigt att inte alla maskor är med på charten, man får även läsa den skrivna beskrivningen för att få ihop det.
Jag är klar med baby-koftan i Fabel, den ligger på blockning nu. Den ska kusinens lille kille få någon av de närmsta dagarna. Och kollegan fick en tjej som ska få en klänning så småningom. Bra gissat av mig :-)

onsdag 22 juni 2011

Glad midsommar!

Semester idag!! Som vanligt blev det superstressigt in i det sista, trots mina goda föresatser att försöka att inte ha så mycket sista dagen.... Nu blir det 3,5 veckas ledighet, och vi åker norrut imorgon.
Så du som läser, ha en riktigt skön midsommar!

(Bilden är från förra årets midsommar)

måndag 20 juni 2011

Symaskinen har fått jobba igen!

Vi har 3 kuddar på sängen, alltså prydnadskuddar. Överdragen var ganska mörka och jag ville ha nya vita nu till sommaren. Upptäckte att kudd-överdrag är svåra att hitta i rätt storlek, och ganska dyra. Så jag köpte en fin linne-duk på Myrorna och igår fick jag tummen ur och sydde överdrag. Jag tycker det blev fint. Det finns en tredje kudde, tyget räckte inte riktigt utan jag måste skarva så det jobbet återstår. Duken kostade 70:- och räckte alltså till 3 kuddar!

söndag 19 juni 2011

Eken cup

Världens största handbollsturnering utomhus ägde rum i helgen och dotterns lag var såklart med. Eller, de var uppdelade på 3 lag. Dotterns lag vann stort 2 matcher i fredags i duggregn, förlorade 2 matcher igår i solsken,



så vi hade stora förväntningar idag när det ösregnade. Men det blev förlust och alla blöta och leriga tjejer fick åka hem! Det kändes inte som föräldrarna blev ledsna över en kort dag i lervällingen.



Haruni

Äntligen har jag maskat på det som ska bli min Haruni. Min. Ingen present.
Garnet köpte jag redan förra året, det är mjukt silkesgarn: Sea silk från Handmaiden. Jag tror att det blir en perfekt sommarsjal! Enkelt mönster (hitills), garn som glider fint, ja en riktig belönings-stickning helt enkelt!
Färgen ser väldigt rosa ut på bilden men är mer gammalrosa "live".

lördag 11 juni 2011

Recept fudgekakor

200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Smält smöret, rör ner socker och ägg. Blanda i resten. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna. Grädda i 175 grader 15-20 min. Vänd kakan, ta bort bakplåtspapperet.

2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g blockchoklad
100 g smör
Koka allt utom smöret i en kastrull 15-20 min ; tills det tjocknar. Blanda i smör. Bred över kakan, låt svalna och skär i rutor (ca 30 stycken).
Blir nästan som godis, botten är lite spröd.

Sommar och sol

Igår var det skolavslutning, med den sedvanliga tårt-buffén!


Storasyster var otroligt cool i hatt i år!
Efter skolavslutningen överraskade vi barnen med besök på Gröna Lund! Vi var där i nästan 8 timmar, och både barn och föräldrar höll humöret uppe trots köer.
Idag blev det bad på favoritstranden. Över 20 grader i vattnet!

torsdag 9 juni 2011

Fudge-kaka

Ikväll har jag bakat fugde-kaka till skolavslutningens tårt-buffé. Den ska bara skäras i rutor, mmm... supergott!

Jag försöker även underhålla lilla kattfröken som ska bo hos oss i 2 veckor den här gången. Precis som vanligt har hon jamat sig igenom första natten. Hon är instängd i vardagsrummet men man hör ju ändå, lägenheten är inte särskilt stor. Det verkar som hon bara vill ha sällskap men det är man ju inte så sugen på mitt i natten. Just nu ligger hon mellan skärmen och tangentbordet!
Jag är helt rastlös i kroppen och vill ut och springa. Men jag cyklade omkull i tisdags och slog i knäet så det är ingen bra idé att springa. Troligen därför jag är så sugen!!

onsdag 8 juni 2011

Garn&te!

Idag fick jag det här fina blommiga paketet!

Jag skyndade mig såklart hem och öppnade och titta vad jag fick! Ett härligt rosa/grått garn från Ölands ullcentrum (ser ut som det vill bli en sjal tycker jag!), mumsigt doftande te som heter Smålands fägring och gammaldags violkarameller! Och en hälsning från Kalmar, nästan mina gamla hemtrakter (bodde i Vimmerby några år). Tusen tack Leila!

måndag 6 juni 2011

Nationaldag

I sann rojalistisk anda begav vi oss, i sällskap med en annan familj, till slottet för att fira nationaldagen idag på förmiddagen. Kungen kan behöva lite stöd i dessa tider tänkte vi :-) Fast han var inte där och vi missade Vickan också. Men vakt-avlösningen såg vi! Det är pampigt med alla hästar och uniformer. Och jag är lite svag för blåsmusik i marsch-takt, det är något med trummorna....

Sedan blev det fika/lunch, glass och bad i Trekanten för barnen, vi vuxna avstod. Jag satt sedan på balkongen med stickning och is-te när vi kom hem, en riktigt bra nationaldag!

Jag har börjat klura på Garn&te-bytet, inte helt lätt den här gången... man vill ju att den personen som får grejerna ska bli nöjd!

lördag 4 juni 2011

Namnbyte


Jag funderar på att byta namn på bloggen, är inte helt nöjd med Kamolini.... Vet bara inte vad jag ska hitta på istället! Något med stickning i, kanske. Några förslag???
Tror jag återgår till balkongen och min grappa, kanske flödar fantasin bättre när jag är klar med den :-)

torsdag 2 juni 2011

Stickning i Lida


Här satt jag en stund idag. Det finns sämre ställen att sitta och sticka på!
Barnen plaskade i vattenbrynet, det var faktiskt hela 17 grader i vattnet!

Sockus gigantus

Jag har gjort ett försök att sticka sockar utan att använda mönster. Det gick väl sådär, sockarna är ungefär storlek 48. Och ganska löst stickade. Men förhoppningsvis finns det någon storfotad hemlös som kan använda dom, de ska till Hjälpstickan till hösten. Stickade i Tedman& Kvist Merci.