fredag 22 juli 2011

Nya projekt

Varför är det så roligt att börja med nya projekt?? Det borde ju rent logiskt vara roligare när det är klart för då kan man ju börja använda det man stickat (eller ge bort det). Men det är något med att lägga upp maskorna, sätta sig tillrätta i soffan med beskrivningen inom synhåll (och gärna en kopp te om det inte är så varmt som det är ikväll)....

Ikväll är det dock ingen mysig kväll, vi följer NRK med det senaste från Oslo. Alla våra släktingar är välbehållna, det känns skönt. En kompis till maken vet vi inget om men hon jobbar på akuten och är antagligen där och sliter. Det känns helt sjukt och mycket märkligt att Oslo utsatts för ett terrordåd!!

onsdag 20 juli 2011

Bloggtorka


Ja det är lite torftigt här på bloggen. Sommartider kan vi kalla det. Eller allmän oinspiration av blogg-författaren. Jag har börjat jobba den här veckan, det kanske påverkar också. Stickar inte så mycket för jag köpte en I-phone i söndags och den tar liksom en massa tid..... Min mobil från 2003 ska jag tacka för lång och trogen tjänst, så snart det blir klart att jag kan fortsätta ha samma nummer som nu.

Här en vacker bild från vårt senaste Gotlandsbesök! Jag längtar dit igen.

fredag 15 juli 2011

Värma liten

Jag tröttnade lite på att sticka på makens stora tjocka tröja och Haruni-sjalen ligger ju på is i väntan på mera garn. Så i tisdags surfade jag planlöst runt, fastnade på Ravelry men kom sedan att tänka på den här insamlingen. Jag grävde fram lite Alpacka-rester och satte igång med en enkel kofta. Det räcker nog till några mössor också, och sedan finns det en hel del andra små snuttar garn som nog går att använda...

(Bilden är lånad från www.kyrkkaffe.libris.se där det står om insamlingen)

Igår

Jag försökte fota gårdagens vansinnigt vackra solnedgång i regnet men det var svårt för kameran är inte tillräckligt avancerad. Det hängde en spindel i hörnet av fönstret men den ville inte vara med på bild.

tisdag 12 juli 2011

Nya frisyrer

Idag har båda barnen varit till frisören. Jag skulle också behöva gå dit, men vill boka tid hos min vanliga, och så långt har jag inte kommit idag!
Före: här är lillebror, från häromdagen.



Efter: och här är han nyklippt med färg i håret!

Före: här är storasyster, för drygt en vecka sedan.

Efter: och här är hon nyklippt idag!
Två nöjda barn!
Vi kom hem sent igår kväll, efter att ha varit bortresta i drygt 2 veckor. Vi mellanlandade ett dygn hemma mellan Burträsk och Gotland, annars har vi varit på resande fot. Så idag har det blivit tvätt, storhandling och annat nödvändigt. Ja och så hår-klippning då!
Stickat har det blivit lite, men inget färdigt mer än koftan (se föregående inlägg). Jag ser att garnet till Haruni inte kommer att räcka och vad jag kan se är det bara Garnkorgen i Sverige som har Sea Silk, och de verkar inte ha i just den färgen. Ok, jag får väl ta en tripp till London då och köpa mer ;-)

måndag 4 juli 2011

Baby-kofta i Fabel

Mönster från Garnstudio, stickad i Drops Fabel med stickor 2,5. Jag stickade i storlek 6-9 månader men den såg ut att passa kusinens 3-månaders kille redan nu!
Inte hade jag glömt knapphålen heller, de stickades ju på efteråt (bläcket i skrivaren tog slut ungefär halvvägs genom mönstret så jag såg inte det).