söndag 28 oktober 2012

Ofärdigt

Ingenting blir klart här i huset, jag menar lägenheten. Det ligger UFOn i högar, bara väller över alla bräddar på stick-korgen. Stickningar och en och annan virkning. Nästan klar med halv-vantarna, nästan bara ärmar kvar på tröjan. Påbörjat vantar i tvåfärgsmönster. Med mera med mera. Inget är riktigt kul just nu...

Men jag har åtminstone läst ut en bok! Och idag vi hämtat mys-katten så nu kanske jag helt enkelt blir tvungen att sitta still och göra färdiga saker.

onsdag 24 oktober 2012

Direktrapport från bassängkanten

Ja på onsdagar är det simning som gäller. Ibland måste lillebror följa med och då badar vi. Men idag är det bara jag och då blir det en timmes ostörd sticktid med First Aid Kit i lurarna. Lycka!

lördag 20 oktober 2012

Direktrapport från en innebandyturnering

Sonens första turnering. Ett inbrottslarm har tjutit sedan vi kom. Det finns ingenstans att sitta. Och jag som laddat med två stickningar... Men nummer 17 är pirrig och nervös precis som man ska vara!

lördag 13 oktober 2012

Pirat-kalas

Sonen fyllde 7 år förra helgen och ville ha som storasyster hade för två år sedan dvs pirat-kalas! Så det var bara att plocka fram den egentillverkade Jolly Roger och köra hårt! Här är alla piraterna och Darth Vader samlade:

Sonen hade även bestämda åsikter om tårtan: det skulle vara jordgubb och banan emellan, och utanpå chokladmousse och en döskalle i glasyr. Jag, som ville göra det lite enkelt för mig, föreslog att döskallen kunde göras i grädde men det var ingen idé, glasyr skulle det vara. Och det gick ju faktiskt att spritsa dit. Och tårtan blev god!

fredag 12 oktober 2012

Höstpyssel

Häromdagen fick barnen ett ryck och satte igång och pysslade. Resultatet:

Storasysters lingon - och blåbärskorgar

Lillebrors höstlövsinstallation

tisdag 9 oktober 2012

Hon stickar ibland

Ja hon gör faktiskt det, hon som skriver den här bloggen. Fast det syns inte här så ofta! Men här är ett par av mina pågående stickningar: en flätstickad vintervit tröja i Drops Nepal till mig,

 ....och ett par halv-vantar som ska bli en födelsedagspresent till en kollega. För att det inte skulle bli tråkigt gjorde jag en egen flätvariant längst upp på vanten. Eller så var det så att jag gjorde fel men tyckte att det blev lite charmigt så det fick vara så ;-)
Under tiden jag stickar flätor myser jag med garn-lagret och plockar ihop garn till två-färgstickade vantar!

måndag 1 oktober 2012

Kurs i två-färgs-stickning

Igår var jag på Litet Nystan, tillsammans med några andra trevliga kvinnor, för att lära mig sticka med två färger. Jag har ju stickat med två färger tidigare men inte riktigt hittat rytmen och faktiskt inte varit helt nöjd med resultatet heller. Så det var toppen att framförallt få tips av vår kursledare Heléne om hur man kan hålla garnet. Vi tränade också på att klippa i stickat.
Så nu ska jag leta fram alla mönster på fina mönsterstickade vantar som jag dreglat över!