onsdag 27 november 2013

33 km

Japp, så långt sprang jag i lördags! Inte i ett sträck, en fikapaus och några kortare stopp ingick. En helt fantastisk dag med sol och klar luft. Vi sprang genom Tyresta nationalpark bland annat. Det var första gång jag ägnade mig åt "social löpning" men inte sista. Löpare är också ett väldigt trevligt släkte, precis som stickande människor!

söndag 17 november 2013

Mer action på annat håll.

Det händer inte så mycket här på bloggen nu (igen!). Jag har länge tänkt uppdatera layout och annat men det har inte blivit av. 
Det är fortfarande inget vidare på mitt jobb så jag prioriterar träning framför att sitta vid datorn och faktiskt får även stickningen stryka lite på foten. Även om stickning också reducerar stress är träning helt oslagbart för mig! Jag har hoppat på en utmaning: 50 löp-pass på 100 dagar och det startade 1 november. Hitills går det bra. Jag försöker simma en gång i veckan och det börjar också gå bättre och bättre, nu klarar jag en halvtimme utan att få ont i axlarna. Sonen har nådigt gett tillåtelse att jag simmar samtidigt som honom på onsdagarna, jag behöver inte sitta och titta på honom ;-)

söndag 10 november 2013

SAS

Second Arm Syndrome, undrar om det finns något som heter så? Jag är inte ens klar med första ärmen och sitter redan och har ångest för den andra....

lördag 9 november 2013

Storasysters poncho

Dotterns poncho blev klar häromdagen. Hon har använt den och den verkar vara till belåtenhet.
Garnet är Solkustens tvåtrådiga ull, inköpt på syfestivalen. En helt ny bekantskap för mig och en trevlig sådan. Jag är ju som bekant svag för tonande garn och det här är jättefint och (tycker jag) ovanligt mjukt. Jag tror att det här garnet heter Skärgård.

Stickor 4,5 (om jag minns rätt). Hur många maskor jag la upp minns jag inte för jag började om så många gånger för att få halsen lagom vid. Sedan har jag ökat 4 maskor vartannat varv tills den blev lagom lång. Det gick åt lite drygt 2 härvor á 100 g till den här.


Tänk att mönstrade gardinbyxor är moderna igen! Jag hade några par på slutet av 80-talet och tror inte att jag kommer att hänga på trenden den här gången. Men dottern gillar dom.