onsdag 30 december 2015

Knit a long

Jag har anmält mig till en MKAL, ja en mysterie-knit-a-long som heter "Et ventyrligt mysterium". Det är via Ravelry och det ska bli vantar! Jag har aldrig varit med på någon KAL förut och jag tänker att det borde vara ett bra sätt att boosta min sticklust! Den har verkligen inte varit på topp under 2015, även om jag såklart stickar hela tiden.

Det är lite spännande att välja förger på garnet när man inte vet hur det ska se ut! Jag utgick från två nystan jag hade köpt för länge sen, ett grått och ett vinrött, hittade sen ett mörkare grått och köpte ett ljusrosa, ett senapsgult och ett blått (petrol?). Vi får väl se hur det blir, den 1 januari kommer första delen!

fredag 25 december 2015

Julefrid

Julafton inleddes, som vanligt, med en löprunda för maken och mig. Jag kan nog inte tänka mig ett bättre sätt att börja firandet på!
När det dessutom är strålande vinterväder gör det inget att jag inte kan springa så långt ännu!

Sedan åkte vi till min bror och avnjöt aftonen i trevligt sällskap och med god mat. Det är skönt nu när barnen är större, inte samma hets kring julklappar utan man får sitta i lugn och ro.
Jag är så väldigt glad att mina barn blir nöjda och tacksamma för precis varenda julklapp! Det värmer modershjärtat!

Idag är det en lugn dag, jag är småsnorig och ute är det regnigt och halt.

fredag 18 december 2015

Julpyssel

Barnen har inte varit särskilt sugna på något julpyssel alls i år. Men att dekorera pepparkakshus gick hem iallafall! Innan jag hade satt ihop delarna hade ett barn brutit ihop. Två minuter efter att de börjat kom nästa sammanbrott.

Men sen gick det bra! Sonen och jag drack glögg och det blev faktiskt en mysig stund. 

måndag 7 december 2015

En liten kofta

Jag är så lyckligt lottad att hela fyra av mina kollegor är/har varit gravida under hösten! Första bebisen är född och det blev en pojke, så jag har stickat en liten gubbig kofta. Mönstret heter Baby Sophisticate-free och jag har stickat i Drops Nepal, lite rester jag hade. Tyvärr var det inte samma färgbad på alla nystanen vilket syns om man är petig.


 Med en liten fluga under kan den kanske passa på nyårsafton?


Jag hittade knappar i min egen stash med texten "For gentlemen"!
Så nu är det bara att vänta på att mor och son kommer och hälsar på. Och under tiden börjar jag sticka på koftan till nästa bebis som väntas innan jul....
Några julklappar blir det inte i år.