lördag 23 augusti 2014

Disktrasor och babypaket

Förra veckan stickade jag disktrasor. Garnet är Rowan milk cotton dk, stickor 3,5 och mönstret hittade jag på den här bloggen. Det är roligt med riktigt snabba projekt ibland! Nu håller jag på att prova den ljusrosa (hudfärgade) och blir mer och mer förtjust i den. Jag har dock inte tvättat den ännu, på banderollen till garnet står det 30 grader men jag vill nog gärna köra en disktrasa varmare än så.
Den här hallonrosa är stickad i samma garn och den ska min mamma få prova. Jag återkommer med expertomdöme från det hållet sedan ;-)

I början av den här veckan (jag var ledig måndag och tisdag) roade jag mig med att göra klart babypaketen som ska skickas till Human Bridge. Koftorna och mössorna har varit färdigstickade hur länge som helst, babyfiltarna färdiga sedan i våras och kläder, tvättlappar och tvål inköpta i vintras. Det som tagit tid är att sy tygblöjorna..... Jag ska inte ta åt mig all ära här, min mamma har stickat en kofta och mössa också.

Fast just det, det fattas fortfarande en filt. Jag hade en fleecefilt som jag tänkt skicka med, men sedan läste jag att de helst inte vill ha fleece eftersom det är så eldfängt. Så nu när jag ändå har ångan uppe efter allt tygblöjs-syende så blir det en sydd filt till det sista paketet. Delarna är klippta men inte nålade eller sydda ännu.

Inga kommentarer: