tisdag 17 mars 2015

Garnförråd och funderingar

Sedan September förra året har jag köpt ett (1) garnnystan. Det är ett halvår utan garninköp! Jag har visserligen stickat något mindre än vanligt, men ändå. Jag har förstått att jag, i jämförelse med andra stickerskor, inte har någon imponerande garn-stash och det är jag ganska nöjd med. Allt ryms i de här två lådorna som står ovanpå ena garderoben i sovrummet. Ni ser hur lite garn det är i den högra, knappt halvfull!
Inte det roligaste stället att förvara garn på, jag skulle gärna ha det i ett fint vitrinskåp. I det där hobby-rummet som jag gärna också skulle vilja ha.
Just det, jag hade visst en låda till, en liten Union jack-låda med Fabel och alpacka-garn i. Och i Hamleys-påsen finns lite "ful-garn" dvs akrylgarn som jag mest stickar välgörenhetskoftor av. Men det är nästan bara bottenskrap i den, räcker nog knappt till ett par mössor skulle jag tro.

Lite blogg-funderingar: jag tror att min blogg-lust avtog i samband med att vår dator gick i pension. Det är helt ok att blogga via telefonen men väldigt mycket jobbigare att skriva, och det blir betydligt bättre bilder med en kamera. Datorn fungerar visserligen, men allt tar lååång tid och det ploppar upp reklam-rutor hela tiden. Diskussioner pågår om vi ska köpa ny dator, om det ska vara en stationär eller laptop, om vi ska ha en surfplatta istället eller bara strunta i alltihop eftersom det mesta går att göra via telefonen. Inga beslut tagna ännu.
Eller så har det bara med tid att göra. Nu har jag varit hemma två dagar med sjuk son och plötsligt fick jag ju lust att blogga! Sitter vid den gamla datorn nu, den låter som en gammal traktor...

1 kommentar:

Cecilia sa...

Jag har lite mer garn än du men inte tokmycket. Jag tittar lite häpet på inlägg där inköp på 2 kg visas och på nästa bild ser man hyllor större än vår bokhylla, proppfull med garn; det lär ju inte bli stickat, tänker jag.

Dottern hjälpte oss att välja iPads och det är fantastiskt praktiskt till allt utom om man vill skriva längre text. Väldigt nöjd, men förser man barnen med varsin så tappar man omedelbart den lilla koll man hade på deras datoranvändnig och då menar jag inte tid utan vad de gör.