torsdag 9 april 2015

Egen müsli

Jag har provat att göra egen müsli (eller granola som det också heter). Har provat tidigare men då alltid lyckats bränna de minsta fröna så det har inte blivit gott. Men igår blev det bra, sockerfritt dessutom!
Vad jag la i? Havregryn, boveteflingor, dinkelflingor, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, solroskärnor, kanel, ingefära, vanilj. Vatten och lite smör. Blandade sedan i russin efter rostningen. 

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Mmmm, ser så mycket godare ut än alla köpta varianter. De med lågt socker innehåll brukar vara så dammiga och sedan finns det svindyra underverksgranolor (som jag av pur snålhet inte provat) och så fins det kaksmulorna....
Nu vill jag göra också! Jag har ett gammalt recept som blir gott. Och så ska det bli av att göra fröknäcke också!

Monica sa...

Ja fröknäcke! Det är ju också superenkelt och nyttigt!