lördag 25 februari 2012

Läsning vs stickning

Jag har alltid läst mycket, verkligen slukat böcker sedan lågstadiet. Mitt drömyrke var länge bibliotekarie! Sedan har mängden böcker förstås varierat under åren, beroende på livssituation. Men jag måste erkänna att sedan jag började sticka "på allvar" för ungefär 3 år sedan blir det inte så mycket läst som jag skulle önska. Tiden räcker liksom inte till båda! Det ligger ganska många böcker här hemma som jag skulle vilja läsa men oftast prioriterar jag stickningen. Nu har jag haft problem med tennisarmbåge ett tag igen och då är sticka inte alls bra, så nu har jag bestämt mig för att det blir mindre stickning och mera läsning en period. Den här boken började jag på i höstas, och det är min favorit-författare så det är helt obegripligt att den fortfarande inte är färdigläst!


När jag pratade med maken om mitt angenäma dilemma precis nu, kom han med den lysande idén att ladda ner ljudböcker så kan man göra båda sakerna samtidigt.....jamen det vet jag ju att man kan, varför har jag inte tänkt på det! Nu ska jag bara listan ut hur man gör det.


4 kommentarer:

Monica Flöjt sa...

ljudböcker är en härlig uppfinning, särskilt för oss som handarbetar :-)

Alexandra sa...

Hihi, jag har med lagt bokläsandet lite åt sidan till förmån för stickningen, men ljudböcker finns ju - undrar oxå varför jag inte tagit till mig det tidigare!

Ja, Amanda ska allt få lite garn i sitt rum & det som ska göras först i hennes rum är en mysig hörna där vi kan läsa böcker, lyssna på musik & sticka.

Må gott, krya på armen & hoppas alla är friska =)

Cecilia sa...

Lyssna och sticka, det är liksom livets krydda och paté! :-D
Jag lånar på biblioteket och laddar ned ganska sällan, det är så dyrt! Stadsbiblioteket har ganska mycket och jag reserverar från datorn och de bär fram, superfin och gratis service! Är det Mp3-skiva går det fort att rippa till datorn, är det CD gör jag det medan jag gör annat och sedan bums in i iPoden! Nu ska jag kolla om "din" bok finns på "mitt" bibliotek!

Cecilia sa...

Det gjorde den! :-)
Nu är den reserverad!