torsdag 14 februari 2013

Vid regnbågens slut väntar en skatt

Men jag hittade min i grovsoprummet! Jag måste gå dit lite oftare! Där låg massor av knappar utspridda i ett hörn, så det tog en stund att samla ihop dem. Nästan bara vita knappar så det får mig att undra om det ligger färgade knappar i något annat hörn? De låg bland gamla kryddburkar, flingor och andra torrvaror med sista-datum 1998, och en jättefin stickad sjal (också vit). Jag kunde inte låta den vackra sjalen vara kvar heller, det kändes helt fel. Så den ligger i tvätt nu för den luktade inte helt fräscht (fast den såg oanvänd ut). Jag fick känslan av att det var en gammal människas skåp som hade tömts. Själv ärvde jag min farmors knapp-samling men där var mest svarta och bruna knappar. 


 Den här lilla porslinsknappen är nästan som ett litet konstverk.

Jag fick en annan skatt idag också: älskade maken tyckte att jag behövde en stickbok idag på Alla hjärtans dag! Och dottern som hade fått lite pengar för att köpa en Alla-hjärtans-dag-present till Ella the hamster hade även fått pengarna att räcka till choklad till lillebror och godis till mig och maken! Kärlek!
Är inte de gula skorna helt fantastiska! Tveksamt om jag skulle sätta på mig dem men fina är de!

1 kommentar:

Cecilia sa...

Att slänga en stickad sjal är ju grymt, bra att du räddade den!!!Jag bodde tidigare på ett ställe där fastighetsskötaren gått med på ett bord i garaget där folk ställde saker de ville bli av med. Jag hittade mycket fint, bland annat en stor rund glasflaska och en mässingskandelaber!
Fina presenter, gott med så mycket omtanke!