måndag 20 januari 2014

Det vill sig inte

I våras stickade jag en väst till kollegans väntade son. Han föddes i slutet av september men har haft en lite tuff start så vi har inte träffats ännu. Så västen är nog för liten nu.
Jag har tre nystan vårgrönt alpacka som kunde passa bra till något annat till den lille gossen. Västen har jag inte lust att göra igen, den var inte så kul. 
Men nu har jag börjat på, och rivit upp tre olika koftor. Den första var det hundra flätor runtom (ja jag överdriver) så det gick så låååångsamt att barnet nog skulle hinna bli vuxen innan den var klar. Den andra krävde mer garn än jag hade, upptäckte jag efter ett tag. Den tredje var helt enkelt inte särskilt fin.
Det kryllar heller inte av gratis-mönster på Ravelry för den här garn-tjockleken, mest är det Drops mönster.

Så här är jag nu! Får väl söka även bland betal-mönstren på Ravelry! En sak sim slagit mig när jag letat baby-koftor är att många koftor bara har knappar upptill. Som jag minns det från mina barn var de tidigt sprattliga och ingen kofta i världen hade legat kvar på magen utan knappar hela vägen. Och poängen med en kofta är väl att den ska värma hela överkroppen. Ja, jag vet att man kan göra knapphål fast det inte står i mönstret ;-), det var bara en liten reflektion!

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Jag älskade sådana där 50-tals knytkoftor till barnen. En liten rosett i "midjan" och en under armhålan, minns inte riktigt konstruktionen...ska nog klura på det...

Monica sa...

Jag vet vilken typ du menar och det finns mönster på Drops. Jag var bara inte sugen på en sådan... Det berodde nog mest på mig att det inte blev någon kofta!