lördag 4 januari 2014

Stickåret 2013

Jag brukar ju sammanfatta lite av året som har gått, så här kommer en sammanfattning av stickåret 2013, och lite tankar inför 2014.
Bland annat har jag åstadkommit
4 mössor
3 koftor och en tröja till mig
2 ponchos
0 sjalar
Det sista är lite märkligt, inte en enda sjal. Det som är så roligt! Jag började virka en sjal i somras men den är inte klar så den räknas inte. Poncho var roligt när de var klara, ganska enformig stickning annars.

Mest nöjd med: Blåbärskoftan, tror jag. Den är väl använd, en sådan där skön kofta som passar så bra till jeans. Som jag ofta använder.

Mest missnöjd med: Driftwood, såklart. Hade sådana höga förväntningar. Men jag har nog lärt mig ett och annat också, som att sticka en provlapp innan jag börjar. Och så kanske prova plagget då och då under tiden jag stickar, exempelvis så att ärmhålet hamnar på ett ställe som passar mig och min kropp.


I februari utmanade jag mig själv och försökte blogga varje dag. Det blev 26/29 inlägg. Jag var sjuk drygt en vecka den månaden så jag var väl inte så inspirerad. Kanske ska prova igen i år?!

2014 då?
Då ska jag sticka sjalar igen! Och lite mer strumpor tror jag. Maken har fortfarande inte fått någon tröja så det står kvar ett år till..... Och så måste jag ta tag i flerfärgsstickning, nu har det blivit ett hjärnspöke av det.
Stick-café: ska jag försöka besöka lite oftare. 2013 blev det en gång i Aspudden med Fantastick m.fl., och en gång i Göteborg med bl.a. Handarbetskorgen. Det är ju så trevligt och har man bara en stickning som inte är alltför komplicerad fungerar det bra!

Till sist så hände något med Blogger i slutet av året så att jag inte kan länka från det färdiga objektet i listan till höger, direkt till blogginlägget. Tröttsamt, jag har letat hur jag ska göra för att ändra det men hittar inget. Inte heller går det att lägga till en ny lista för 2014 års färdiga stickningar. Under året verkar det också som att de bloggare som har mig på min lista, inte får uppdatering när jag skriver nytt inlägg. Det hittar jag inte heller hur man ändrar. Kanske dags att byta ut Blogger mot något annat?

1 kommentar:

Cecilia sa...

Ja, det var trevligt att träffas i verkligheten! Och som du säger, inget för krångligt när man ska sticka på stickcafé, då gör man bara fel. Dessutom är det lite för mörkt för mig på Condeco så det får vara något jag klarar i mörkret, dessutom...Börjar låta som enbart räta maskor i grovt garn! :-D
Det är tråkigt när de ändrar någon funktion man använt på blogger och man inte hittar till ersättningen. För det får man tro att det finns?