onsdag 12 februari 2014

Jobb-mössa

På jobbet har jag arbetskläder, till och med arbetsjacka, eftersom jag oftast vistas i olika hem. Arbetsgivaren tillhandahåller kläderna, förutom mössa och vantar. Så jag har har ett par svarta vantar och en svart mössa som jag bara har på jobbet.
Mössan har två nackdelar (förutom att den är av akryl): 
1. Den är full av hål (alltså inte trasig utan gjord så) och det förstår ju alla hur obra det är när det blåser kallt.
2. Den är svart. Ibland kör jag bil, och då lägger jag vantar och mössa på det mörkgrå sätet bredvid mig. När jag sen parkerat i det knappt upplysta garaget ser jag inte det som ligger på sätet bredvid mig och glömmer det ofta.
Jag har därför länge tänkt sticka en jobb-mössa, och när jag var hos mamma för två veckor sedan kom jag igång. Garnet är rester av Cascade 220, stickor 4 och mönstret hittade jag på.
Jag struntade i att jag fortfarande inte kan sticka "på riktigt" med två färger och snurrade glatt ut nystanen när det behövdes. Jag är riktigt nöjd med slut-resultatet och det är ju huvudsaken!
Jag har fortfarande inflammation i axeln och det är inte optimalt att sticka då så därför har det blivit något varv då och då bara.

Till slut anslagstavlan utanför vårt hus idag:

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Fin mössa! men illa att du har ont i axeln... det är så frustrerande när man vill göra något, oavsett om det är stickning eller vedsågning och det gör ont i den där dumma kroppen. Hoppas inflammationen ger sig!

Cecilia sa...

Glad och fin mössa! Jag tycker att man får mycket mer ögonkontakt med sina medmänniskor när man har en färgstark mössa på och det tycker jag om. Dessutom syns man bättre i trafiken!
Ont axeln? Inte bra. Jag hade det hösten 2007 Och fick kortisonspruta, otäckt effektivt.
Hoppas det släpper snart?

Cecilia sa...

Jag, igen!en sådan trevlig lapp! Hoppas den gör nytta!🎐

Birgitta sa...

Hurra, nu ser jag ditt senaste inlägg i min lista - gick längst ned i min lista för att klicka in mig hos dig och blev nästan förvirrad över att du inte fanns där utan längre upp i listan. Man får fort vanor, liksom. Men i alla fall, vad du än gjorde i inställningarna så funkar det igen nu! :-)