lördag 21 november 2009

Kanelkaka från Härjedalen

175 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
4,5 dl mjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl gräddfil

Fyllning: 1 dl socker+1 msk kanel

Smält smöret. Vispa ägget med sockret. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt, blanda det i smeten. Rör ner smöret och tillsätt gräddfilen. Häll hälften av smeten i smord brödad form, strö över halva fyllningen. Häll på resten av smeten, resten av fyllningen överst.
Grädda i 175 grader i 45-60 min, mitten av ugnen.

2 kommentarer:

MammaPuhStickar sa...

Tack för receptet. Ska genast se om jag har ingredienser till att göra imorgon, annars får jag väl handla. Hoppas att familjen tycker den är god, för då får det bli ett stående recept när vi besöker vår stuga i Härjedalen.

Eva sa...

Tack för att du vill dela med dej av receptet
den låter jättesmarrig!

Hälsningar från Jämtland!