måndag 19 augusti 2013

Höstförberedelser

Absolut sista semesterdagen den här sommaren. Jag har inte använt den till att förbereda inför hösten, det gjorde jag förra veckan mellan allt hämtande och lämnande.
Det kommer att bli tight med tid för matlagning innan barnens aktiviteter åtminstone en gång i veckan under hösten. Så jag har faktiskt lagat några färdiga middagar som bara är att värma på. Jag skriver faktiskt, eftersom det där med matlagning inte är bland det roligaste jag vet. Men jag tycker heller inte det är roligt eller hälsosamt att slänga fram ICAs färdigpizza till middag, för att jag inte hinner laga mat. Eller har planerat mat. Inget ont om halvfabrikat, det använder vi också en del, i tidsbesparande syfte.
Men periodvis har det blivit väldigt mycket mindre näringsrik mat så jag hoppas att det här med hemlagade färdiga middagar kommer att funka. Jag har även bakat bröd och förberett lite annat som dottern kan äta till mellis, eftersom hon inte har fritids efter skolan längre. 
Det ska bli spännande att se om jag, om några veckor när maten är slut, orkar göra mer...!
Idag har vi varit i Kungsträdgården, barnen, dotterns kompis och jag. Vi har träffat vår nya världsmästare Abeba Aregawi, höjdhopperskan Emma Green Tregaro och vunnit biljetter till DN-galan på torsdag!

Här provar sonen på spjutkastning. Ganska bra teknik :-)

1 kommentar:

Cecilia sa...

Åh, det såg gott ut! Bara elektrikern varit här så ska det lagas mat här också. Bland annat ska vi göra lunchportioner till både maken, dottern och mig själv. Mycket pengar att spara m du säger, kanske bättre näringsmässigt sett!