söndag 11 augusti 2013

Instängd

En skön dag idag, drygt 20 grader ljummet i luften, soldis. Men i vår lägenhet är det mörkt, nästan så man måste tända lyset i barnens rum. På eftermiddagen i början av augusti! Det här är utsikten när man sitter på vår balkong:
Mörkt, mörkt. ibland vet jag inte vad det är för väder när man bara ser träd och knappt någon himmel. Jag känner mig instängd i den här lägenheten. Längtar efter att bara öppna dörren och barfota kliva ut på en solvarm balkong eller allra helst en gräsmatta. 
Jag har tok-plöjt Hemnet i sommar på jakt efter det perfekta sommarhuset och visst finns det. Vi har bara inte tillräckligt med pengar till handpenning. Så vi fortsätter försöka byta till en ljus lägenhet, gärna i samma område. För omgivningarna är toppen!

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Åh, det där känner jag igen!Mörka lägenheter är ett elände, kan sätta sig lite på humöret!
Hemnet är ...bra... fast lite blir det så att man känner sig fattig eftersom allt man ser är för dyrt eller på annat vi onåbart och alldeles ...underbart, som Askungen säger. Vi hängde dessutom på Lägenhetsbyte och den siten är jobbig för där blir det lätt att man inbillar sig att alla bytesförslag som dyker upp är för en själva att välja och vraka bland, men så är det ju självklart inte. Det känns som om våra boendeproblem är över, jag håller tummarna för dig!!!

Monica sa...

Jo vi hänger på Lägenhetsbyte, efter några år på Björns bytare. Och jag känner precis det du skriver "hurra ett grönt byte!" Och så har man i tanken redan flyttat in.