tisdag 8 mars 2011

Barcelona-bilder

Kom hem i söndags efter 4 härliga dagar i Barcelona! Vi har tagit det lugnt, sovit tills vi vaknat och ätit lång-frukost. Men ändå hunnit med en del turistande! Sista dagen åkte vi till Montserrat, en timmes tågresa från Barcelona. Vi hade tur med vädret den dagen, +18 grader och strålande sol...!
Det syns inte så bra på bilden, men det ligger ett kloster/kyrka högst upp, och dit kunde man åka med linbana. Vilket vi gjorde.

Fantastiskt vackert, utsikten helt bedårande och bergen vackert och annorlunda formade.

Och yes! Vi kom till Camp Nou, och såg FC Barcelona slå Zargosa med 1-0. Vilken upplevelse när 80.000 jublade samtidigt! (nä, det var inte många som höll på Zaragosa, möjligen i hemlighet). Via hotellet fick vi kanon-platser och dessutom skjuts till och från arenan.

Självklart tog vi oss till La Sagrada Familia och strosade runt lite där. In gick vi inte, det är tydligen mest som en byggarbetsplats därinne. Utanpå ser det ut lite som ett Disney-slott!
Vi gick också till stadens chokladmuseum, vilket himmelrike....!
Vi var även på Miró-museét, Picasso-museét (fast där fikade vi bara, det var för lång kö för att komma in), promenerade på Barceloneta (stranden) i halvstormen, åkte upp på Montjuic med ytterligare en linbana, åt och drack gott. Och shoppade lite. Men inget garn.

1 kommentar:

Mia stickar sa...

Ni verkar ha haft det härligt, sett och upplevt mycke!